Zimą świetnie się sprawdzają dania rozgrzewające, czyli zupy, gulasze, tzw. dania jednogarnkowe. Fasolkę z tofu w sosie pomidorowym z Go Vege śmiało można zaliczyć do jednego z takich dań.
Pesto to niezwykle aromatyczny dodatek, sos do wielu różnych dań. Mnie osobiście kojarzy się z makaronem i pomidorami z mozzarellą. Oczywiście każdy zajada według uznania. Tradycyjne zielone pesto składa się z bazylii (stąd ten aromat), orzeszków pinii, parmezanu, oliwy z oliwek i czosnku. Na półkach sklepowych można znaleźć pesto, którego skład [...]
Istnieje wiele dość ważnych powodów, by dodać do swojej diety naturalne jogurty bez dodatku cukru. Po pierwsze, jest to dobre źródło białka i wapnia. Co prawda, można pozyskać białko i z innych produktów mlecznych, to jednak jogurty mają przewagę w postaci bakterii probiotycznych przyjaznych dla naszych jelit. Podsumowanie Jeżeli zjadasz jogurt w [...]
[...] i spotkać je możemy w wielu innych produktach. Skład Tofu (woda, ziarna soi 25% (bez GMO), substancje wiążące: chlorek wapnia, chlorek magnezu), marynata 12% (bezglutenowy sos sojowy (woda, ziarna soi, pszenica, sól), olej rzepakowy, skrobia kukurydziana, tymianek 1%). Wartości odżywcze Wartość energetyczna (na 100 g): 122 kcal Tłuszcz: 7 g (w [...]
[...] na ciepło. Podgrzej w mikrofali albo na patelni i zajadaj. Skład Kuskus perłowy 34%, fasolka szparagowa 17%, marchew 17%, ananas 7%, orzeszki arachidowe 5%, olej rzepakowy, sos sojowy, ekstrakt z miąższu kokosa (ekstrakt z kokosa, woda), rodzynki 2,8%, woda, koncentrat z soku jabłkowego, sok z limonki 1%, sól kamienna, curry 0,5%, przyprawy, [...]
Surowe warzywa kojarzymy jako te bardziej wartościowe i odżywcze, w porównaniu do warzyw gotowanych czy pieczonych. To prawda, że gotowanie warzyw w wodzie lub smażenie wpływa na obniżenie wielu wartości odżywczych, zwłaszcza witaminy C. Czy wiesz jednak, że są warzywa i nie tylko warzywa, które oferują więcej korzyści zdrowotnych, gdy spożywasz [...]
[...] większe ułatwienia. Taki bonus, otrzymują również fani meksykańskiej kuchni i to wcale w nie mniej atrakcyjnej kompozycji smakowej. Wykwintny, pikantny, pomidorowo-paprykowy sos oferowany jako dip lub Salsa Mexicana, doczekał się odsłony w wersji fit. Bez tłuszczu, minimum kalorii oraz super zdrowy likopen Wyeliminowanie z przepisu tłuszczu [...]
[...] kalorii w jedzeniu, które spożywasz. Przykładowo, kawa to nie tylko kawa, jeśli dodajesz do niej mleko i cukier. Sałatka przestaje być dietetyczna, jeśli dodasz do niej sos, grzanki itp. Jak to rozwiązać? Spróbuj prowadzić dziennik żywieniowy i zapisuj wszystko, co jesz przez kilka tygodni. Dzięki temu uzyskasz wiedzę co do ilości [...]
Składniki: 400g piersi kaczki ze skórą 100g kapusty pekińskiej 100g papryki czerwonej 100g cebuli 100g śmietany 16% tł. 100g sera gouda Sól, pieprz, papryka słodka, sos słodko-kwaśny Sposób przygotowania: Mięso zmielić. Kapustę, paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Wymieszać mięso z warzywami, dodać śmietanę oraz przyprawy i sos słodko-kwaśny. [...]
Przedstawiamy artykuł, który swego czasu ukazał się w serwisie Fit'n'Flexed. Biznes, polityka i zapewne treści sponsorowane, wszystkie z dodatkiem "odpowiednich" badań. Mimo wszystko, w Polsce nie manipuluje się społeczeństwem aż tak bezczelnie. Nikt nam nie wmawia, że cukier jest zdrowy. Natomiast sam pomysł na podatek od cukru jest ciekawy. [...]
Zielone warzywa liściaste to jeden z bardziej pożądanych pokarmów w naszej diecie. Znajdują się one na szczycie produktów, jeśli chodzi o gęstość składników odżywczych. Większość z nas dobrze wie, że są one zdrowe i wartościowe, a mimo to wciąż jemy ich za mało. Na zakończenie Nie podlega wątpliwości fakt, że warzywa liściaste są cennym [...]
[...] która nie zawiera ani grama dodanego cukru. Słodzona jest erytrytolem, który nie dostarcza kalorii, dlatego też produkt ten jest nisko energetyczny, w 100 g tego pysznego sosu znajdziemy zaledwie 37 kcal. SALSA MEXICANA idealnie sprawdzi się jako urozmaicenie potraw mięsnych, wegańskich, jako dodatek do naleśników, tortilli czy też kanapek. [...]
[...] na wystudzoną bezę. Dekorujemy wedle uznania lub preferencji. Jeśli zależy Wam na keto bezie, polecam orzechy i gorzką czekoladę. Jeśli ma być to tylko beza w wersji light - maliny, borówki i ulubiony słodki sos. Przechowujemy w lodówce. Wartości odżywcze: Cała beza to tylko 1400 kcal. Białko 26,2 g, Tłuszcze 125 g, Węglowodany 31 g. Smacznego!
Majówka, ciepłe, długie dni sprzyjają grillowaniu na świeżym powietrzu. Kiełbaski, hamburgery, karkówka mogą smakować dobrze i zachęcać do ich częstej konsumpcji. Nie wszyscy jednak rozważają zdrowotne skutki grillowania mięsa. Wypróbuj zamienniki wegetariańskie Na grillu świetnie sprawdzą się hamburgery wegetariańskie, np. kotlet z fasoli, [...]
Na wygląd naszej skóry wpływa bardzo dużo czynników, m.in. stres, pielęgnacja, dieta, sen i inne. A z racji tego, że jest widoczna dla wszystkich, to każdy chce, żeby wyglądała zdrowo i promiennie. W końcu to wizytówka naszego zdrowia. Poza odpowiednią pielęgnacją warto zadbać o swoją dietę i spożywać produkty, które mogą mieć pozytywny wpływ. [...]
[...] Dodatek przypraw próbuje zbliżyć smak do oryginału, ale to wciąż nie to. Nie oznacza to jednak, że Chili sin carne Go Vege nie jest smaczny. Ot danie warzywno-fasolowe w sosie. Fajny posiłek dla wegetarian i wegan. Skład jest bardzo dobry, w zasadzie nie ma się do czego przyczepić. Same warzywa i przyprawy. Mogłoby być nieco mniej soli, ale [...]
[...] papryką, kminem rzymskim, płatkami chilli - gotować przez ok. 20min. Ugotowane mięso z kurczaka wyjąć i rozdzielić widelcami na mniejsze kawałki - wrzucić z powrotem do sosu. Dodać odsączoną czerwoną fasolę. Paprykę marynowaną pokroić w paski i dorzucić do sosu. Całość gotować do zgęstnienia sosu - ok. 10min. Na koniec dodać słodzik. Świeżą [...]